Nu blev det så där fel igen!

Jag är ju lite sen på bollen som vanligt, när det gäller nyheter i Sverige.. men igår lyssnade jag på en svensk podcast där de pratade om den här boken: 

Livet med kvantfysiska glasögon 

Tydligen har den varit i ropet på sistone för att den är sprängfylld med helt felaktiga slutsatser baserade på underliga tankar om kvantfysik. Tydligen försöker de få den lite grumliga Attraktionslagen att se ut att ha bakgrund i någon typ av strikt vetenskap. Tydligen säger de bland annat att man kan ändra jordens magnetfält med sina tankar……… 😮 vilket ju så klart vore förödande!! De verkar också ha sagt saker som att sjukdomar inte finns och så vidare…..  Väldigt läskigt! Men som tur är börjar folk granska den här boken och den har blivit väldigt ifrågasatt. Bland annat här (länk)

Det här är något som jag har tyckt varit intressant länge. Det finns VÄLDIGT mycket flum ute på nätet och, tydligen också, i böcker. Och nu har det alltså blivit så där fel igen!

Jag skrev en liten artikel för ett tag sedan om just attraktionslagen och kvantmekanik här: LÄNK 

Och en annn om attraktionslagen och empati här: LÄNK

(Och här är en annan som länkar till en studie om affirmationer LÄNK)

Jag hoppas att inte allt för många gått i fällan än. Och jag hoppas så klart också att folk inte dömer ut konceptet helt och hållet bara för den här skitboken! Positovt tänkande och driv ÄR fantastiskt – Så länge man kommer ihåg att det handlar om psykologi och beteenden, och inte glömmer bort att vara empatisk och inse hur mycket tur som är med i spelet också.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s