OM

Screen Shot 2016-05-08 at 09.31.22

Torrt officiellt foto. Jag behärskar även naturliga leenden

Om Mig —  Jag heter Therese och jag är en norrlänning med passion för vetenskapskommunikation – speciellt när det kommer till kemi! Jag är en kemikalienörd! 

I ryggsäcken har jag en masters i medicinsk kemi och jag är doktor i beräkningkemi. Jag har forskat både inom akademiska världen och industrin, men jobbar just nu jobbar i en forskargupp som säkerhetskontrollerar mediciner och andra kemikalier som kommer i kontakt med människor och djur.

Om Bloggen — Den här bloggen har jag döpt till YTA och DJUP, just för att jag tycker att det passar det som skrivs här :

För visst älskar man det som brukar kallas ytligheter!?  Jag frossar dagligen i långa artiklar och  youtubeklipp om allt mellan himmel och jord. Som hur man målar den perfekta vingen på eyelinern (man målar den dåliga sidan först!!) eller hur man tillagar den bästa entrecoten (man steker den i en sjuhelvetes varm gjutjärnspanna!)

Här berättar jag mer om YTA

Men inte kan det väl bara vara jag som också tycker att det är sjukt intressant att pilla i hur saker fungerar på riktigt – på djupet? Jag frossar nämligen precis lika mycket och kemilitteratur och älskar att klura på djupa problem.  Om att eyeliner oftast har järnoxider, alltså typ rost(!), som pigment och varför entrecote innehåller i stort sett alla vitaminer, mineraler, fetter och proteiner du behöver. 

Här berättar jag mer om DJUP

// T

Screen Shot 2017-11-02 at 07.06.54


Jag är doktor men inte läkare! Jag skriver mycket om hälsa och skönhet, och experimenterar mycket med mig själv och med olika kemikalier. Ingenting av det du läser på den här bloggen är på något sätt ett medicinskt utlåtande eller generellt råd som passar alla. Använd alltid ditt eget omdöme.

Alla texter och åsikter är mina egna och har ingenting med min arbetsgivare att göra.

 

Advertisements