OM

Screen Shot 2016-05-08 at 09.31.22

Torrt officiellt foto. Jag behärskar även naturliga leenden

Om Mig —  Jag heter Therese och är en norrlänning med passion för vetenskapskommunikation – speciellt när det kommer till kemi. Jag är en kemikalienörd! 

I ryggsäcken har jag en masters i medicinsk kemi och jag är doktor i beräkningkemi. Jag har forskat både inom akademiska världen och för kemiindustrin, och jobbar just nu i en forskargupp på ett företag som säkerhetstestar mediciner och andra kemikalier som kommer i kontakt med människor och djur. 

Om Bloggen — Här skriver jag om kemi, hälsa, välmående och hållbarhet. Mitt största intresse just nu är att titta bakåt och se hur våra förfäder levde. Vad kan vi lära oss av paleolitmänniskans kost? Vad gjorde vi i Skandinavien under vikingatiden? Och hur ofta tvättade din farmor håret?

Jag har svårt att ta saker på allvar och skriver gärna med både yta och djup. Till exempel tycker jag att det är intressant att veta hur man målar den perfekta vingen på en eyeliner (man målar den dåliga sidan först!!) eller hur man tillagar den bästa entrecoten (man steker den i en sjuhelvetes varm gjutjärnspanna!) . Men jag tycker också att det är minst lika intressant att eyeliner utvecklades för flera tusen år sedan och fortfarande använder järnoxider, alltså typ rost(!), som pigment och att en entrecote innehåller i stort sett alla vitaminer, mineraler, fetter och proteiner du behöver. 

// T

Screen Shot 2017-11-02 at 07.06.54


Jag är doktor men inte läkare! Jag skriver mycket om hälsa och skönhet, och experimenterar mycket med mig själv och med olika kemikalier. Ingenting av det du läser på den här bloggen är på något sätt ett medicinskt utlåtande eller generellt råd som passar alla. Använd alltid ditt eget omdöme.

Alla texter och åsikter är mina egna och har ingenting med min arbetsgivare att göra.