Artikeltips och dubbelgrädde

Å, vilken underbar kopp kaffe jag fick till i morse! Jag köpte nämligen double cream – dubbelgrädde – på väg till jobbet. Finns dubbelgrädde i Sverige tro? Det är en gräddtyp med extra högt fettinnehåll – 60% fett. En matsked i en kopp starkt kaffe är helt fantastiskt, och innehåller inte alls särskilt mycket mjölkproteiner, om man är rädd för det. Det är typ smör. Och kaffe utan grädde? Tja, det är ju som kärlek utan kyssar 🙂

Sen vill jag tipsa om en härlig artikel från wall street journal. Den passar sig speciellt för de som gillar att affirmera – Alltså upprepa personliga mantra till sig själv för att nå sina mål. Klassiker som “jag är en bra kollega / jag fixar jobbpresentationen imorrn / jag är en bra förälder / jag är en bra partner / Jag har en miljon kronor” används till exempel ofta. Det kanske låter flummigt, men forskning inom neurovetenskap har kommit fram till att affirmeringstekniker fungerar väldigt bra mot depressiva tankemönster.

Screen Shot 2016-06-27 at 13.45.56

(Klicka på bilden för att komma till artikeln). Psykologen som skrivit artikeln ovan ger flera tips till hur man kan bryta negativa tankemönster och bygga upp nya, mer positiva, neuronbanor i hjärnan genom att affirmera – både med hjälp av skrift och tal. Väl värt en genomläsning.

Jag har skrivit tidigare i om attraktionslagen (HÄR och HÄR), du vet den där från “the Secret”. För att sammanfatta så är jag väldigt skeptisk till att det finns en fysikalisk lag, á la gravitation, som får dina drömmar att gå i uppfyllelse…  Men med det sagt, så fungerar ju faktiskt positivt tänkande väldigt ofta!! Är det en paradox?

Nej, jag tror att det är precis här – i  neuropsykologins djup – som svaret ligger. Ha drömmar och mål som får dig att känna glädje -> Arbeta upp gladare tankar -> Bli lite gladare -> Se fler möjligheter -> Nå målet (alternativt: Nå INTE målet, men inse att livet är bra gött ändå, så det spelar mindre roll)

Spännande!

 

 

1 thought on “Artikeltips och dubbelgrädde

  1. Pingback: Nu blev det så där fel igen! – Dr L. Therese Bergendahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s