Spännande!

http://www.nature.com/nrc/journal/v16/n9/full/nrc.2016.90.html

En spännande ny artikel kom precis ut i Nature, se länken ovan. 

I korta drag handlar det om att man kunnat visa att vissa dieter minskar tillväxt på cancertumörer om de används tillsammans med cellgifter i möss. Så länge kosten är låg på kalorier så får cellgifterna en mycket bättre effekt. Det är goda nyheter!

Att fasta är allmänt bra för kroppen är välkänt. Fasta gör nämligen så att olika tillväxthormon stoppas och cellen använder sin energi till reparation istället för att bara bygga nytt. Det är ju speciellt viktig effekt när man har en fastväxande tumör. En annan effekt är så kallad autofagi – självätning. Kroppen börjar helt enkelt bryta ner sig själv för energi. Det låter kanske skumt men har visat sig vara jättebra för kroppen. Självätningen är nämligen prioriterad och ger sig på dåliga celler först.

All studier där man undersöker kostens samverkan med mediciner är superintressanta tycker jag! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s