Kanelbullemetoden

Sedan sju år tillbaka har jag dumpat nästan alla vanliga skönhetsprodukter och istället valt att köra “naturligt”. Ja – det ska vara citationstecken där. Jag är trots all kemist och kan avslöja att skillnaden mellan kemikalier från naturen och kemikalier från vanliga skönhetsprodukter är prick noll.

Anledningen till att jag kör så här är att jag är väldigt känslig. Gammalt excem-barn med ultratorr hy.  Blä. Så jag bestämde mig helt enkelt för att ta bort alla starka rengöringsmedel (även de som finns i naturen) och göra egna grejer! Det är riktigt kul, och jag har skrivit om min rutin lite här (LaKemista).

Idag tänkte jag tipsa om en helt otrolig ansiktsskrubb! Jag läste lite i veckan om kryddan kanel och hur den kan orsaka irritation om man får den på huden. Irritation är väl något som man kanske inte är ute efter i vanliga fall, men just inom hudvård så kan det vara riktigt bra! Det som händer när man irriterar huden är att den bryts ner lite. Det gör att kroppen startar ordentligt blodflöde till stället som är irriterat – du blir röd – och börjar läka och fixa nyproduktion av kollagen (så se till att du äter ordentligt protein – gärna kyklingskinn, gelé och liknande). Det här använder skönhetssalonger när de gör allt från vanliga peelings till syrabehandlingar. Så jag bestämde mig för att lägga till lite kanel i min vanliga ansiktsrutin. Resultatet blev splendid!

Recept:

..:: Ts Kanelbulle-facial ::..

(Ta en tablett B3 (niacin) typ 20 minuter innan du börjar. Det här är överkurs! Niacin gör så att man blir ordentligt röd. Blodkärlen öppnas och man kan känna av lite hjärtklappning. Kan vara läskigt. Men jag tycker om när huden får lite fräs!)

Okej här kommer det faktiska receptet:

  • 2 tsk kokosfett
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk kanel

Blanda i en skål. Försök att inte äta upp det. Smeta på ansiktet i cirklar, så att huden skrubbas ordentligt. Jag tycker om att skrubba ett bra tag. Låt det sitta i ca 15 minuter. Tvätta bort på en gång om irritationen blir obehaglig! Bara för att kanel är från naturen är det inte ofarligt! (igen – kemi som kemi)

Tvätta bort. Klart! Mjuk som en bebisröv.

Screen Shot 2017-11-03 at 07.32.17

B3, kanelbulleskrubb och snygg hemslöjdskniv från Medelpad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s