Vilken vecka!

Jag har precis haft en riktigt fartfylld vecka. Så blir nämligen det när man GLÖMMER BORT att man ska presentera forskningsresultat till hela institutet, och får ca 4 timmar på sig att förbereda presentationen.. Mitt i natten… Herregud. Måste hålla koll på kalendern..

Som tur är så använde jag mig av super-boostar-tricket Parkinsons Law (som jag skrivit om här) och presentationen blev helt okej. Jag gjorde en lista på allt som behövde göras inför presentationen och sedan gav jag mig själv TIO minuter per uppgift. Varken mer eller mindre. Jag använde timern på mobilen och när den ringde så slutade jag med det jag gjorde, och bockade av uppgiften. Den här strategin gör att man tvingar sig själv att prioritera. Bara det allra viktigast kommer med. Även om inte presentationen kommer vinna några pris, så blev den ju faktiskt gjord! Oftast är det leverans som räknas. Ingen kommer ihåg stjärn-presentationen som inte blev klar i tid.. .

Photo on 23-06-2016 at 12.53

Jag och min färdigkryssade presentationslista! Även om jag är trött så ‘r det faktiskt mest skuggan från glasögonen som gör att jag ser ut som en panda här..

Jag fick inte sova alls den natten dock, och trots att det var två nätter sedan så är jag fortfarande lite seg, och alla uppgifter blir lite, lite tyngre.  Sömnen är verkligen viktig.

Nu ska jag jobba vidare. Fyra timmar kvar tills karln min hämtar mig och vi ska iväg på en liten grillfest. Fyra timmar… Det är väl nog med tid för att slänga ihop ett forskningsanslag va?…. 🙂

 

 

 

 

2 thoughts on “Vilken vecka!

  1. Pingback: Forskningsinspo! – Dr L. Therese Bergendahl

  2. Pingback: Personlighetstest – Dr L. Therese Bergendahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s