Personlighetstest

Vad tycker ni om personlighetstester?

Det verkar ju finnas en hel uppsjö av tester på nätet- allt från hur du ska designa din garderob, till vilken typ av vitaminer du ska ta. Men är det inte bara bluff och båg?  Och kan man verkligen dela in människor i prydliga små fack?

Det klassiska testet, som ibland används i intervjuer på olika arbetsplatser, är det som delar in i 16 olika personlighetstyper baserad på psykologen Jungs studier. Det kallas för Myer-Briggstestet efter Katherine Briggs och hennes dotter Isabel Briggs Myer som formulerade själva frågorna utefter Jungs principer.

Först en disclaimer – vi är alla människor! Att överhuvud taget tro att man kan dela in folk i olika kategorier, och sedan döma dem efter det, är INTE en sund inställning.

MEN , med det sagt så måste jag säga att jag tycker sånt här är riktigt kul! Men bara när jag gör det för min egen del så klart. För grejen är den att varje gång jag gör ett sådant test, oavsett hur jag mår just då och oavsett variant, så får jag samma svar! Och beskrivningen av min typ stämmer till punkt och pricka!!

Det som jag tycker har varit riktigt användbart är att kolla på personlighetstypens olika egenskaper. Till exempel så är min typ väldigt dålig på att fokusera under längre stunder men väldigt bra på att kommunicera med andra. Att veta att det finns något slags orsak till att mitt fokus är dåligt har faktiskt hjälpt mig oerhört med mitt jobb! Jag mår helt enkelt inte dåligt över det, utan väljer istället att jobba på det med olika verktyg. Favoriten är Pomodorometoden, där arbetspasset delas upp i 25minutersintervaller. Det klarar jag. Också så klart Parkonsons Law, som tvingar en till superfokus i korta perioder. Jag använder även min styrka – att kommunicera- ofta och håller låda på våra olika möten och knyter lätt viktiga kontakter på konferenser.

Vad tycker du? Vågar du ta testet?

HÄR är en länk. Det är gratis.

Jag är solklar ENFPtyp.

Det där med att håla ordning och göra klart … är det värre med! 😂

2 thoughts on “Personlighetstest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s