Freeeedagsfeeling

Yaaaas, äntligen fredag!

Det är ju lustigt att jag är så pepp för fredagen, när det enda jag har planerat in för helgen är…. jobb… ?!

Alltså, bara känslan att inte BEHÖVA åka till kontoret och inte BEHÖVA kliva upp före 10 om jag inte vill är ju guld värt.

Just nu på jobbet är jag insnöad på konceptet allosteri i proteiner. Allosteri är när man pillar på ena sidan av ett protein (till exempel genom att binda fast en läkemedelsmolekyl) och helt fuckar upp proteinets funktion på andra sidan av proteinet. Det är superintressant om man är biokemist. Promise..

Jag har en liten fundering när det gäller hur man beskriver allosteri, och har en ide.. Den involverar att jag rakt av stjäl hälften av ett program jag gillar, lägger till en annan del av ett annat program och avslutar med en nypa statistisk analys. Sedan limmar jag ihop allt lite hur som helst, innan jag med rådjursögon och djup urringning frågar min programmerar-sambo om han kan hjälpa mig “lite”.

Boom. Helgen räddad.

Ha en go helg! Här är en låt jag har på hjärnan just nu som ger lite feeling!

2 thoughts on “Freeeedagsfeeling

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s