DAMN it…

En studie som kom ut i Nature inatt har visat att ÄNNU en  mekanism som fettvävnaden i kroppen ställer till det för oss! Fettet sitter där och skickar ut signaler som stänger av eller på gener i andra vävnader.

Alltså, vi vet ju att fettvävnaden vi har på kroppen inte bara sitter där passivt, utan faktiskt är ett viktigt organ i sig som utför olika funktioner och skickar ut en mängd signalsubstanser. Dessa kallas Adipokiner och styr en mängd funktioner, till exempel hungerkänslor och blodglukosnivåer. Allt detta är ju i sin ordning så länge man inte har för mycket fettvävnad…

Men så sjukt irriterande att bilringen på magen liksom inte bara sitter där och skvalpar utan även slåss för sin överlevnad genom att göra mig hungrig och fucka up i allmänhet…

screen-shot-2017-02-16-at-11-23-05

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s