Rapport från sjukstugan

Nu är det hur länge som helst sedan jag skrev ett inlägg på bloggen! 

Anledningen är tyvärr att jag varit lite sjuk. Sjuk i huvudet! 😂

Jag vill inte gå in på djupet i ett sånt här offentligt rum, men jag kan ju säga som så att oro och ängslan liksom tog över under julhelgerna. Och just nu är jag tyvärr sjukskriven ett par veckor.  

Akademiska världen är verkligen inte att leka med när det gäller allmän press och stress. Så om du är forskare som jag så vill jag bara säga till dig att ta hand om dig! Se till att lyssna på både kropp och knopp! Att oroa sig sönder och samman är inte värt det.

Mitt problem är att jag inte har varit särskilt bra på att hitta strategier som fungerar för att undvika oro och ångest. Människan är ju helt fantastisk när det gäller att klara av saker, och lite stress i vardagen är ju vad som ger oss driv och mening! Men om man har problem med oro och ångest så använder man upp all energi alldeles för snabbt. Då blir varenda stressmoment i livet liksom förstorat. Den lilla räkningen som skulle betalas, det där mejlet som skulle skrivas – de förvandlas till gigantiska berg att bestiga. Det känns som om att varenda nerv brinner och pirrar, och till slut är man helt utpumpad. Vilket så klart leder till oro och ångest över att man inte klarade av att skriva ett sketet mejl… och så är man igång igen.

Förutom att jag står i kö till att få lite terapihjälp så håller jag just nu på att försöka lära mig att meditera. Det är ju det solklart vanligaste rådet man får från sin läkare. Att meditera och vara mer i nuet – mindfulness. Det går….. sådär…. 

Jag är en sån människa som inte ens kan se på en film utan att samtidigt läsa nån artikel, laga en kopp kaffe och vattna blommorna. Otroligt rastlös. Men jag jobbar på det! 

Om någon har några tips på tekniker eller appar eller nåt sånt är jag idel öra!

Ta hand om er!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s