Mötesdag.

Dagen har varit helt smockad med möten och föreläsningar. En sak som kan vara lite synd med forskningsmöten är att man inte kan sätta en tidsgräns, som man kan inom andra industrier. Det är ju omöjligt att ha ett möte där man diskuterar forskningsresultat som är under en och en halv timma. Anledningen är att man kommer till mötet helt utan att förvänta sig att dra några några slutsatser eller ta definitiva beslut. Man presenterar sina resultat och sedan diskuterar man så länge man orkar med kollegorna, innan man ger upp och går tillbaka till sitt labb och försöker fundera ut hur man kan sätta upp ett nytt experiment som kan hjälpa en förstå vad det är som försegår.

Det är spännande, men samtidigt lite frustrerande, när nästan hela arbetsdagen blir uppäten av sådana möten.

Nu ska jag åka hemöver, ta en tupplur och sedan försöka jobba vidare under kvällen. Har fått ställa in mitt vanliga tisdagskvällsschema. Brukar annars möta upp med ett kul gäng på en pub och dricka lite vin och spela brädspel. Men icke ikväll. Har för mycket att göra och är fortfarande lite sliten sedan min monsterförkylning förra veckan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s