Spännande opinionsinlägg

Fick precis syn på ett blogg-inlägg där skribenten ryter till om den vetenskapliga literoturen när det gäller kost och hälsa. Om hur förvirrande det är i djungeln av vetenskapliga artiklar inom det här ämnet. Väl värt en läsning. Här är länken.

Det är ju inte det lättaste att få tillstånd att göra “riktiga” experiment på människor. Man kan helt enkelt inte genmanipulera fram en koloni av identiska människor med en speciell genuppsättning, låsa in två grupper i burar och mata ena halvan med en strikt diet, som man inte har en aning om hur den fungerar, och andra halvan med en kontroll-kost, och sedan vänta och se när och hur de dör…

Bra påminnelse ändå att det är viktigt inom alla vetenskapliga discipliner att komma ihåg att vara skeptisk!

xT

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s