Sol i Skottland!!!!

Det har tamejfan varit huuuur fint som helst i Edinburgh hela helgen! När solen skiner är det här verkligen en av värdens vackraste platser. Men tyvärr är ju vädret, som välkänt är, rätt så… temperamentsfullt här i Skottland.

Eller som en gamal stammis på min lokala pub brukar säga:

Aye, I love Scottish summers. Its the most beautiful three days of the year!

Jag var tyvärr tvungen att jobba lite under helgen, men fick även ro till att promenera runt i solen, ha picknick i parken och flyga drake (barnsligt kul och faktiskt lite som meditation!)

20160528_144309

Edinburghs observatorium i observatorieparken är ett perfekt exempel på hur staden blandar gammalt med nytt. Förutom den gamla viktorianska observatoriebyggnaden (själva kupolen är på lagning just nu) så finns här även Higgs-centret. Det är ett sprillans nytt och supermodernt kosmologicentrum döpt efter Higgs själv (Edinburgharen som räknade ut att Higgpartikeln borde finnas, och drog hem förra årets nobelpris i fysik)

20160528_144359

Utsikten in mot stan och mot bukten är inte pjåkig alls! Det som sticker upp till vänster i stadslandskapet är Edinburghs slott och till höger ligger berget Arturs Seat.

20160528_144334

Mästerflygare MacDonald i motljus. Försöker att inte ta ner mobilmasten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s