Att skriva dagbok som ett skott

Å igår var det dags att köpa ny dagbok! ÄLSKAR en fräsh, helt tom dagbok med massa sidor som bara väntar på att bli skrivna!

Alltså, mitt främsta verktyg för löpande anteckningar på jobbet är helt klart min elektroniska dagbok. Det är främst för att jag är väldigt “hoppig” i jobbet. Alltså jag hoppar snabbt från projekt till projekt när jag ser något som ser kul ut. Det beteendet kräver en labbok som jag kan söka i. Mycket viktigt.

För möten och sånt som händer i framtiden använder jag Google calendar. Tycker den är helt suverän eftersom den lätt synkar till alla mina prylar, påminner mej, länkar till mejl, ger vägbeskrivningar osv.

MEN….

Jag skriver dagbok varje dag, klottrar ofta ner sporadiska tankar, och älskar att ha mina “att göra” listor i pappersformat. Känslan när man liksom får kryssa av… !!!!

Och det är här min Bullet Journal kommer in i bilden.

Namnet Bullet Journal kommer från sättet grundaren av metoden antecknar olika saker. Hans “att göra”-lista fylls med punkter, bullets, som sedan kryssas av eller migrerar framåt. Låter simpelt… Men på den här hemsidan finns videon som visar hur själva grundiden fungerar. Se den först!

KLICKA HÄR

Efter att man sett den kan man bli helt insnöad på youtube och pintrest och såld på alla fantastiskt fina bilder från riktigt kreativa människor. Alltså wow! Vissa är ju helt sjukt duktiga! Jag vet inte ens om jag skulle våga skriva i en så fin dagbok.. Kolla här ba:

Men om du är intresserad får du här några bilder från nån som kör en bullet journal för att den FUNGERAR inte för att den är FIN…alls…

..::::..

  • Här är min innehållsförteckning. Alltså, att man inte tänkt på det innan?! Jag kör modellen där man skriver sidnumren EFTER projektnamnet, för mina anteckningar tar alltid mer än en sida. Här är ett exempel från förra årets bok. 

wp-1490873743982.jpg

  • Här är en månadsöversikt. Det här är standardmodellen av hur en månadsöversikt kan se ut, och jag provade den under ett halvår. Men det här fungerade INTE för mig. Jag vet faktiskt inte varför, men jag tror att det är för att den är helt lodrät.. Alltså helt sjukt men inuti mitt huvud så “går” veckorna horisontellt? Sjukt.. Så nu kör jag utan. Men det finns en hel massa olika versioner på nätet om man vill ha inspiration!

wp-1490874154753.jpg

  • Här är en klassisk dagsantekning. Det här fungerade inte heller så bra! Fick inte tillräckligt med överblick och blev ultrastressad av allt som jag tydligen måste få gjort IDAG.

wp-1490875162199.jpg

  • Så nu kör jag så här istället. Allt jobb under en veckas tid på ETT uppslag. Först en horisontell veckokalender för att få översikt och sedan en tom yta där jag kan klottra ner tankar. Om en tanke hör till en speciell dag gör jag bara en pil. Sedan har jag ALLT som jag måste göra nedskrivet. Men jag har lagt till en Prioritetssektion där jag prioriterar sakerna för just den här veckan. Gött.

wp-1490875102219.jpg

  • Sedan kör jag dagboksanteckningar separat. Hur jag mår, väder, träning, tankar etc. Så här. Fast lite väl privat, så täckte över lite 🙂
wp-1490876214794.jpg

Här i Skottland kan man ju även skaffa en permanent stämpel med just “dimma och duggregn” på..

  • Sedan kan man skriva ner allt möjligt! Jag håller koll på böcker, filmer, musik. Skriver ner mål och drömmar. Packlistor för resor. Fina dikter.

wp-1490876400969.jpg

wp-1490876333248.jpgwp-1490875005159.jpg
Prova, vet ja, och se vad du tycker!

Någon annan som gillar det här konceptet?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s