Gör om, gör rätt

Igår blev det fel. 

Jag och K ska iväg på en ytterst välbehövlig semester i morgon! Vi har hyrt en lägenhet i en liten by vid östkusten på Teneriffa! Å så skönt det ska bli. Men i vanlig ordning vill man ju göra rätt för sig, och se till att få så mycket jobb som möjligt avklarat innan det är dags att dra iväg. Så jag gjorde en rejäl ToDo lista i måndags. 

På måndagen jobbade jag gärnet,  och det kändes riktigt skönt att få massa gjort med raketfart! I tisdags försov jag mig och hade ett möte som tog tid så fick inte alls lika mycket gjort som jag velat…. och sedan igår slog det till. Jag kände att Ja, detta klarar jag! Bara jag jobbar lika hårt som i måndags så fixar det här sig! Så mitt under en genomläsning av en artikel jag jobbar på just nu så känner jag hur tårarna bara kommer.. artikeln är inte tillräckligt bra! Den skulle ju varit färdig för tre veckor sedan, hade jag ju LOVAT , och den är fortfarande inte tillräckligt bra! Så kommer trycket över bröstet och paniken. Jag hittar ett ensamt hörn där jag bara kan grina åt min egen uselhet. Så där hulkande och liksom ärlig gråt som aldrig vill ta slut. 

Jag går hem. Jag som inte ens prickat av en enda grej på dagens lista. Den insikten slår över mig på bussen hem och jag storbölar på en sidogata i stan. Jag bestämmer mig för att fly från det faktum att jag är helt oduglig ett tag. Jag köper en halv liter glass, och går hem och slår på datorn. Jag kollar på en TV serie. Vet inte riktigt vad den handlar om, men den får hjärnan att lugna ner sig. Sluta gå på högvarv. 

Min karl köper med sig min favoritchoklad och låter mig vara ifred. Kommer och ger mig en tyst kram ibland bara. 

I morse tog jag nya djupa andetag. Tog sovmorgon. Gick på gymmet. Satt i bastun länge och liksom brände ur mig mina dåliga tankar. Liksom ömsade skinn. Har ett nytt skal nu och får göra ett nytt försök med att  låta bli att vara hård mot mig själv.  Jag får skicka ett par mejl och säga förlåt. Förlåt för att jag lovade. 

Och sedan ta min trasiga och säkert sönderstressade själ med mig på semester. Imorgon! 

Kram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s