Objektiv och Scenfylla

Idag sitter jag och skriver objektiv till en föreläsning och praktisk datalabb jag ska hålla för våra nya doktorander som börjar snart. Och FY vad svårt det är!

Det här är första gången jag är involverad i föreläsningsprocessen från start. Jag har tidigare undervisat lite i kinetik, statistisk termodynamik och kvantmekanik för Mastersstudenterna på mitt förra universitet, men då var jag bara assistent och kurserna och de praktiska övningarna var redan klara. Men nu har jag alltså fått möjlighet att få vara med från grunden. Ska blir riktigt spännande. Och svårt.. Jag är ju som sagt kemist, och de flesta av de som kommer in och doktorerar på det här institutet är biologer eller medicinstuderande. Får fundera ut hur man får dem att bli intresserade i molekylära modeller!

Annars så blir det festival ikväll! Edinburghfestivalen är inne på de sista två veckorna så det gäller att passa på. Är sugen på den här:

Shit-Faced Shakespeare shit-faced-shakespeare

“The smash-hit, internationally acclaimed, award-winning, multi sell-out fringe phenomenon is back with a new show for 2016: Measure for Measure. Shit-faced Shakespeare is the hilarious combination of an entirely serious adaptation of a Shakespearian classic with a single, entirely shit-faced cast member. With one cast member selected at random and given four hours to drink before every show we present to you classical theatre as it was always meant to be seen. With a gin in one hand, a cup of wine in the other and a flagon of ale in the other… What could go wrong?”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s