Gallery of Modern Arts

Ser fram emot ett spännande lunchmöte med en väninna idag, på restaurangen på GOMA, Gallery of Modern Art. Jag gillar gallerier och museer i största allmänhet, men är allra mest intresserad av nya typer av konstverk, där man använder verktyg som videos eller internet-konst. Saker som får en att känna!

En av de coolaste utställningar jag sett var på Dublins moderna museum, där två stora skärmar visade två vardagsscener  bredvid varandra. Det var scener som ett frisörbesök, en kebab-restaurang, en nattklubb, eller en matvaruaffär. Scenerna på duken var filmad i Lebanon och den andra duken visade Glasgow. Det var nästan ingen skillnad mellan de två dukarna! Människor går runt i sina vardagssysslor, överallt på jorden, och vi är inte så olika som somliga tror. Det verkligen slog hem budskapet at vi är bara människor.

Screen Shot 2016-05-13 at 12.28.55

Skotska GOMA. Uråldrig byggnad (såsom nästan alla byggnader när man bor i en så gammal stad) med tidlöst vackert budskap. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s