Mobillös

Min fina G3 mobil verkar ha gått i graven!!

Eller ja, så illa är det inte.. Jag kan fortfarande ringa med den… Vilket det förmodligen är det man intalar sig att man har mobiltelefoner till. Att ringa med. Men när det väl händer, när man väl blir ifrånkopplad från internet, då vet man hur det egentligen ligger till: Mobilen är min livlina till resten av världen! Inte bara för att ta del av nyheter och kattvideor, utan också mina whatsapp-chatter med vänner över hela världen och alla jobbmail jag skulle kolla på bussen imorse.

Så imorse blev jag helt enkelt tvungen att ta med en TIDNING på bussen. :-O

Och vad hände? Inget särskilt. Jag överlevde utan att kolla mejlen. Och inte nog med det – jag läste även ett helt gäng artiklar, rakt igenom. Det är som om man får en helt annan typ av lugn när man sitter med en tidning i handen. Som om att själva känslan signalerar till någon gammal del av hjärnan att NU, nu är det dags att koncentrera sig på läsningen. Att hålla papper mellan fingrarna och långsamt bläddra sig framåt, istället för att frenetiskt skrolla med ena tummen, gör på något vis så att man får lättare att koncentrera sig och känner sig lugnare.

IMG_2164

Enda tidningen som gäller! 🙂

Men missförstå mig rätt. Jag är ett stort fan den moderna teknologin. Jag vill typ bo i StarTrek-universumet. Men jag ska nog försöka lugna ner mig lite när det gäller ångesten över att inte ha tillgång till internet, och inse att det kan vara riktigt lugnande att ibland inte ha något annat att göra än att bläddra i en tidning.

//  T

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s