it´s not the cow it´s the how

Den här frasen tycker jag är så himla bra!

När folk ifrågasätter mitt sätt att äta och påpekar att jag förstör miljön genom att fokusera så mycket på kött, så blir jag less. Det är inte så enkelt!

Självklart ska vi inte hugga ner regnskog för att istället trycka in massvis med djur i små inhägnader bara för att vi ska få äta kött. Men att dra allt kött över en kam bara för att köttdjur bidrar till metan- och koldioxidutsläpp är att slänga ut bebisen med badvattnet.

Det är inte kon i sig som är problemet! Det är hur vi föder upp den. Kor, och andra betande djur, äter nästan uteslutande mat som vi människor inte kan äta. De är soldrivna proteinfabriker com gör högkvalitativ kost för oss människor bara genom att äta gräs. Fantastiskt! Här i Skottland till exempel så äter kor upp allt spillmaterial från whiskyprocessen. Och om ni någonsin sett en bild (eller kanske varit i Skottland på besök!) på skotska högländerna så är det ju uppenbart att man inte kan odla något där som människor kan äta. Högländerna, med sin torv- och mosstäckta mark, är nästan uteslutande bara funktionella som betesmarker.

Här är en fin bild på vad betesdjur bidrar med i kolcykeln:

itsnotthecowitsthehow

Fantastiskt.

Som avslut tänkte jag visa på två bilder, och sedan försöker vi lista ut vilket fokus jag tycker vi borde ha när vi kämpar mot miljöförstöring och den globala uppvärmingen:

ko

Stå inte bara där och förstör miljön, kodjävlar!

fabrik

Vadå? Här finns inget att se. Fokusera på er själva och era matvanor istället, djävla miljöförstörare! – MVH Fabriksdirektörn

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s